Europa's toonaangevende organisatie in shinkyokushin / kyokushin full contact karate. Opgedragen aan de principes van het Budo-karate van Sosai Masutatsu Oyama. EKO is lid van de NPO Wereld Karate Organisatie WKO, Tokio, met als voorzitter shihan Kenji Midori.

 

EKO is een officieel geregistreerde non-profit, democratisch georganiseerde organisatie en houdt zich aan de officiële code en het beleid van het World Anti-Doping Agency WADA 

 

Het doel van EKO is het stimuleren en promoten van alle aspecten van het budo karate van Sosai Masustatsu Oyama. Om dit te bereiken, legt EKO de nadruk op het creëren van een veilige, transparante en inspirerende omgeving voor mensen van alle leeftijden, achtergronden en fysieke capaciteiten, om (shin) kyokushin full contact karate te beoefenen.

 

Leden van EKO zijn officieel erkende nationale organisaties, geleid door democratisch gekozen bestuursleden. Het bestuur van EKO wordt om de vier jaar gekozen door de Algemene Vergadering, bestaande uit alle lidstaten.